C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika C šećera
4 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml mleka
200 g čokolade
(3 kore ispeći)
Fil:
8 jaja
400 g C šećera
300 g čokolade
250 g margarina
100 g putera
I još:
3 pakovanja jafa keksa
sok od narandže za prelivanje kora
Glazura:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
korica narandže

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirela

Jafa torta

Kremasti fil od jaja sa čokoladom u kombinaciji sa jafom i sveže ispečenim korama, teško odoleti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispeći 3 kore.

Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti ih u šam, posebno umutiti žumanca sa šećerom, mlekom, istopljenom čokoladom, dodati brašno i C prašak za pecivo.

Sjediniti i lagano umešati šam od belanaca.

Fil:
Umutiti cela jaja sa šećerom i kuvati ih na pari. Kada krenu da se zgušnjavaju ubaciti čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Ohladiti.

Posebno umutiti omekšali margarin i puter i postepeno dodavati ohlađeni fil.

Ređanje:
Prva kora - poprsati sokom od narandže, naneti fil, poređati jafa keks, naneti ponovo fil.

Zatim druga kora - poprskati sokom, naneti fil.

Na kraju staviti treću koru na koju možete naneti fil ili direktno preko nje glazuru.

Između kore i glazure ako želite prelijte sirup od narandže koji se pravi od 300 ml soka od narandže, 2 kašike šećera i 2-3 kašike C čvrstina.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U drugoj smesi za koru ne morate stavljati istopljenu čokoladu, ako želite da vam torta ne bude cela tamna.