Početna > Recepti > Recepti za torte > Jafa torta
Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika C šećera
4 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml mleka
200 g čokolade
(3 kore ispeći)
Fil:
8 jaja
400 g C šećera
300 g čokolade
250 g margarina
100 g putera
I još:
3 pakovanja jafa keksa
sok od narandže za prelivanje kora
Glazura:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
korica narandže
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirela
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 32
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Ispeći 3 kore.
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti ih u šam, posebno umutiti žumanca sa šećerom, mlekom, istopljenom čokoladom, dodati brašno i C prašak za pecivo.
Sjediniti i lagano umešati šam od belanaca.
Fil:
Umutiti cela jaja sa šećerom i kuvati ih na pari. Kada krenu da se zgušnjavaju ubaciti čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Ohladiti.
Posebno umutiti omekšali margarin i puter i postepeno dodavati ohlađeni fil.
Ređanje:
Prva kora - poprsati sokom od narandže, naneti fil, poređati jafa keks, naneti ponovo fil.
Zatim druga kora - poprskati sokom, naneti fil.
Na kraju staviti treću koru na koju možete naneti fil ili direktno preko nje glazuru.
Između kore i glazure ako želite prelijte sirup od narandže koji se pravi od 300 ml soka od narandže, 2 kašike šećera i 2-3 kašike C čvrstina.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
U drugoj smesi za koru ne morate stavljati istopljenu čokoladu, ako želite da vam torta ne bude cela tamna.