Početna > Recepti > Recepti za torte > Jafa torta
Sastojci
Za koru:
1 kg jafa keksa
250 g margarina
300 ml mleka
Za fil:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
250 g margarina
9 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
1 kesica C šlaga
100 ml mleka
Za glazuru:
150 g čokolade
50 g margarina
100 ml mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 16 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Jafa keks izlomite. U 300 ml mleka otopite 250 g margarina, ostavite da se malo prohladi pa time prelijte jafa keks.
To dobro izmešajte pa oblikujte koru po želji. Najbolje je koristiti okrugli kalup prečnika 26 cm.
Za fil pomešajte C prašak za puding i jednu kašiku C čvrstina sa 200 ml mleka. Ostatak od 800 ml mleka pomešajte sa 10 kašika šećera stavite da provri.
Ukuvajte zatim puding u prokuvano mleko. Ostavite da se skroz ohladi, a zatim u tu smesu dodajte 250 g penasto umućenog margarina.
Kesicu šlaga pripremite prema uputstvu pa i taj šlag dodajte prethodnom filu. To premažite preko kore od keksa.
Na tihoj vatri otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko fila od pudinga i pustite da se sliva sa svih strana torte. Ukrasite po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Po želji možete penasto umutiti 2 kesice C šlag pene sa 200 ml mleka i time premazati tortu od gore!