C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 kg jafa keksa
250 g margarina
300 ml mleka
Za fil:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
250 g margarina
9 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
1 kesica C šlaga
100 ml mleka
Za glazuru:
150 g čokolade
50 g margarina
100 ml mleka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica

Jafa torta

Spoj čokolade i vanile - neprocenjivo!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jafa keks izlomite. U 300 ml mleka otopite 250 g margarina, ostavite da se malo prohladi pa time prelijte jafa keks.

To dobro izmešajte pa oblikujte koru po želji. Najbolje je koristiti okrugli kalup prečnika 26 cm.

Za fil pomešajte C prašak za puding i jednu kašiku C čvrstina sa 200 ml mleka. Ostatak od 800 ml mleka pomešajte sa 10 kašika šećera stavite da provri.

Ukuvajte zatim puding u prokuvano mleko. Ostavite da se skroz ohladi, a zatim u tu smesu dodajte 250 g penasto umućenog margarina.

Kesicu šlaga pripremite prema uputstvu pa i taj šlag dodajte prethodnom filu. To premažite preko kore od keksa.

Na tihoj vatri otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko fila od pudinga i pustite da se sliva sa svih strana torte. Ukrasite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji možete penasto umutiti 2 kesice C šlag pene sa 200 ml mleka i time premazati tortu od gore!