C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih okruglih korica za torte
1 margarin
2 C pudinga ukus vanila
2 C pudinga ukus čokolada
200 g C šećera u prahu
16 kašika kristal šećera
2 C vanilin šećera
3-4 kesice C šlag krema
200 g keksa po izboru
1 l mleka + 200 ml za potapanje korica i keksa

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Isidorina i Teodorina C torta

Ćerkice su same osmislile recept tako da ga toplo preporučujem svima, preukusna tortica za sve prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Gotove korice nakvasiti mlekom kako bi omekšale, zatim u 500 ml mleka skuvati 2 C pudinga od vanile sa 2 kesice C vanilinog šećera i 8 kašika kristal šećera.

Kada je puding skuvan u njega dodati 1/2 margarina i 1/2 kesice C šećera u prahu.

Povremeno mešati dok se skroz ne ohladi. Kada se fil ohladio sve lepo mutiti mikserom par minuta.

Isti postupak je i sa C pudingom od čokolade.

Kada su filovi gotovi redosled filovanja ide ovako: korica, fil sa C pudingom od vanile, zatim keks kvašen u mleko, fil od C pudinga sa ukusom čokolade, korica kvašena mlekom.

Zatim umutimo 3-4 kesice C šlag krema i ukrasimo tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko sami pravite korice za tortu uvek koristite C prašak za pecivo jer nema boljeg!