C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 veća kupovna rolata (može i čokoladni - po želji)
sok (bilo koji ili kisela voda)
Fil:
3 kesice C eskimko sladoleda jagoda
voće po želji
200 g C šlag krema
C eskimko stracciatella

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko sa ukusom jagode Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Ice torta

U prevodu sladoled torta sa "korom" koje je od kolutića gotovih rolata ukusa po želji. Pravo letlje osveženje.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rolate iseći na parčiće,otprilike 1,5 cm i gledati da svi budu jednake debljine.

Poređati na platou kao koru, zatim kašikom natopiti na svako parče po malo soka (k.vodu).

Prethodno umućeni sladoled od jagode za fil (koji je bio u frižideru) namazati preko kore i posuti malo kockica sveže isečenih jagoda.

Zatim opet kora od rolata, posuti sa malo soka, fil od sladoleda, posuti jagodama.

I tako još jedna kora ili dve, zavisi koliko želite da bude visina torte.

Za kraj, premazati je C šlagom ili sladoledom od stracciatelle koji je idealna kombinacija sa jagodama, dekorisati po želji i staviti u zamrzivač na jedno sat vremena da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gušće mutiti sladolede nego inače.
Možete praviti sa sladoledom od čokolade i čokoladnim rolatom, a može i kombinacija sa nekim kiselim bobičastim voćem poput maline.