C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanca
5 kašika šećera
150 g seckanih oraha
150 g suvog grožđa
2 kašike ulja
4 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
Fil:
10 žumanca
16 kašika šećera
4 C pudinga od čokolade
3 kašike brašna
1,25 l mleka
2 margarina
1 C krem šlag od čokolade
150 g mlevenog keksa
150 g eurokrema
4 kutije čkoladnih rolera
2 kutije piškota
8 iseckanih krem-bananica
100 g žele bombona
300 g C krem šlaga od vanile

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sara

Hristov venac

Jako ukusna čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
U čvrst sneg od 5 belanca i 5 kašika šećera dodati 150 g seckanih oraha, 150 g suvog grožđja, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna, 1 kašika C kakaoa.

Drugu koru peći isto kao i prvu samo bez C kakaoa.

Fil:
10 žumanca, 16 kašika šećera, 4 C pudinga od čokolade i 3 kašike brasna umutiti u 400 g mleka, pa skuvati u 850 g mleka.

U hladan fil dodati 2 umućena margarina i 1 umućen C krem šlag od čokolade.

Fil podeliti na tri dela i dodati:
1. deo: 150 g mlevenog keksa
2. deo: 150 g eurokrema
3. deo: ostaje isti

Ređanje: crna kora, pola fila 1. dela, 4 kutije čokoladnih rolera, druga polovina 1. dela, 2 kutije piškota, pola fila 2. dela, 8 krem-bananica iseckanih sa 100 g žele bombona, druga polovina 2. dela, bela kora, odozgo i sa strane 3. deo.

Tortu ukrasiti sa 300 g C krem šlagom od vanile.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Peći u četvrtastom plehu na foliji.