Početna > Recepti > Recepti za torte > Hristov venac
Sastojci
Kora:
5 belanca
5 kašika šećera
150 g seckanih oraha
150 g suvog grožđa
2 kašike ulja
4 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
Fil:
10 žumanca
16 kašika šećera
4 C pudinga od čokolade
3 kašike brašna
1,25 l mleka
2 margarina
1 C krem šlag od čokolade
150 g mlevenog keksa
150 g eurokrema
4 kutije čkoladnih rolera
2 kutije piškota
8 iseckanih krem-bananica
100 g žele bombona
300 g C krem šlaga od vanile
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sara
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
U čvrst sneg od 5 belanca i 5 kašika šećera dodati 150 g seckanih oraha, 150 g suvog grožđja, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna, 1 kašika C kakaoa.
Drugu koru peći isto kao i prvu samo bez C kakaoa.
Fil:
10 žumanca, 16 kašika šećera, 4 C pudinga od čokolade i 3 kašike brasna umutiti u 400 g mleka, pa skuvati u 850 g mleka.
U hladan fil dodati 2 umućena margarina i 1 umućen C krem šlag od čokolade.
Fil podeliti na tri dela i dodati:
1. deo: 150 g mlevenog keksa
2. deo: 150 g eurokrema
3. deo: ostaje isti
Ređanje: crna kora, pola fila 1. dela, 4 kutije čokoladnih rolera, druga polovina 1. dela, 2 kutije piškota, pola fila 2. dela, 8 krem-bananica iseckanih sa 100 g žele bombona, druga polovina 2. dela, bela kora, odozgo i sa strane 3. deo.
Tortu ukrasiti sa 300 g C krem šlagom od vanile.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs