C Slatka tradicija

Sastojci
130 ml mleka
15 kašika šećera
4 C želatina
500 g C šlaga + 200 g C šlaga
3 C šlag krema od vanile
300 g mlevenog keksa
400 g čokoladne mlevene napolitanke
1,5 kg banana
(može maline, jagode, kivi... po želji)

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Havana torta

Lako se pravi i jako je ukusna. Prava torta za letnje dane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: Oko 30 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko skuvati sa šećerom, kada provri dodati C želatin (želatin prethodno pomešati sa malo vodom da nabubri).

Skloniti odmah sa vatre i ostaviti da se hladi. Kada se ohladi staviti u mleko 500 g C šlaga i šlag krem od vanile mutiti sa mikserom sve dok nedobijete kremasti fil.

Fil podeliti u tri dela, u jedan staviti mleveni keks, u drugi čokoladne napolitanke.

U kalup prvo stavite fil od mlevenog keksa, preko njega polovinu žutog fila, iseckane banane na kolutiće, ostatak žutog fila i fil odčcokoladnih napolitanki.

Ostaviti da se hladi, trebalo bi malo duže da se hladi da bi se stegla.

Ako nemate kalup sa obručem može i u dublju šerpu samo obrnutim redom. Čoko fil, žuti fil, voće, žuti fil, mleveni keks. Kada se stegne okrenuti tortu na tacnu.

Kada se torta stegne izmutiti C šlag i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mleko kada stavite da se hladi ne sme da se stegne skroz kao žele, mora da ima i tečnosti malo da bude polu žele. Na prvi pogled torta izgleda komplikovano, ali kada je prvi put napravite videćete da je jako lako.