Početna > Recepti > Recepti za torte > Havana torta
Sastojci
130 ml mleka
15 kašika šećera
4 C želatina
500 g C šlaga + 200 g C šlaga
3 C šlag krema od vanile
300 g mlevenog keksa
400 g čokoladne mlevene napolitanke
1,5 kg banana
(može maline, jagode, kivi... po želji)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: Oko 30 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mleko skuvati sa šećerom, kada provri dodati C želatin (želatin prethodno pomešati sa malo vodom da nabubri).
Skloniti odmah sa vatre i ostaviti da se hladi. Kada se ohladi staviti u mleko 500 g C šlaga i šlag krem od vanile mutiti sa mikserom sve dok nedobijete kremasti fil.
Fil podeliti u tri dela, u jedan staviti mleveni keks, u drugi čokoladne napolitanke.
U kalup prvo stavite fil od mlevenog keksa, preko njega polovinu žutog fila, iseckane banane na kolutiće, ostatak žutog fila i fil odčcokoladnih napolitanki.
Ostaviti da se hladi, trebalo bi malo duže da se hladi da bi se stegla.
Ako nemate kalup sa obručem može i u dublju šerpu samo obrnutim redom. Čoko fil, žuti fil, voće, žuti fil, mleveni keks. Kada se stegne okrenuti tortu na tacnu.
Kada se torta stegne izmutiti C šlag i ukrasiti po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Mleko kada stavite da se hladi ne sme da se stegne skroz kao žele, mora da ima i tečnosti malo da bude polu žele. Na prvi pogled torta izgleda komplikovano, ali kada je prvi put napravite videćete da je jako lako.