C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
3 dl mleka
240 g šećera
300 g C griza
100 g mlevenih oraha
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
7 dl mleka
150 g šećera
2 kesice C pudinga od vanile
1 kesica C vanilin šećera
150 g margarina za kolače

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Griz torta

Torta od griza, idealna za zimske dane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kora:
Sjediniti sve sastojke za kore i ostaviti 3 sata na hladnom. Nakon toga smesu podeliti na tri dela. Smesu za kore izliti tanko na izvrnuti pleh na papir za pečenje (u suprotnom bi došlo do pucanja kora) i peći 10-15 min na 180°C dok kore ne porumene.

Priprema fila:
Od 7 dl mleka odvojiti 100 ml i pomešati sa šećerom, C vanilin šećerom i pudinzima i to skuvati u preostalom mleku. Ohlađen puding spojiti sa margarinom.

Fil podeliti na 3 dela i svaku koru filovati i slagati jednu na drugu.

Poslednju koru posuti sa malo mlevenih oraha.

Ostaviti tortu da odstoji 12 sati da bi kore postale mekše.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Orahe možete zameniti sa lešnicima ili bademima.
Torta može biti posna, ako se puding skuva u sojinom mleku.