Početna > Recepti > Recepti za torte > Griz torta sa višnjama
Sastojci
300 g C griza
500 ml vode
300 g višanja
300 g šećera
500 ml slatke pavlake
2 kesice C želatina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U šerpu staviti vodu, šećer i višnje, promešati i kuvati dok ne provri.
Dodati C griz i kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne.
Razliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.
Razmutiti C želatin sa malo vode i lagano zagrejati.
Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati želatin i mutiti dok se smesa ne sjedini (želatin ne sme biti sa grudvicama).
Izvaditi smesu od višanja iz kalupa, premazati C šlagom i tortu do posluženja držati na hladnom mestu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs