C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje Dr. Oetker krem kore
12 kašika C griza
24 kašike šećera
1 l vode
2 limuna
2 C vanilin šećera
2 margarina (500 g)
4 kašike džema od šipurka

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Griz torta

Posna torta sa filom od griza, džemom i gotovim kroicama.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati C griz u 1 l vode: staviti litar vode da provri, čim počne da vri sipati pripremljene 24 kašike šećera, promešati da počne da se topi, i onda, dok voda vri, lagano sipati pripremljeni C griz (12 kašika) uz stalno mešanje.

Kada sipate sav griz smanjite temperaturu i skuvajte ga do kraja (griz je kuvan kad kutlača ostavlja trag na dnu šerpe). Čim ga sklonite sa vatre umešajte C vanilin šećer i ostavite smesu da se skroz ohladi.

Penasto umutiti margarin. U umućen margarin postepeno dodavati ohlađen griz uz stalno mućenje. Dodati i sok od dva limuna.

Sve lepo umutiti u glatku kremu.

Koricu prvo premazati jednom kašikom džema pa preko naneti fil. Na poslednju koricu naneti samo fil.

Preostalu kašiku džema pomešati sa jednom kašikom vode u šerpici i zagrejati i tu smesu nakapljete po nafilovanoj torti.

Onda pomoću čačkalice razvučete kapljice džema u nepravilnu šaru po torti.

Tortu ostavite u frižider da se lepo ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata