Početna > Recepti > Recepti za torte > Grčki sladoled
Sastojci
1 kg C šlag krema
3 kesice C želatina
2 C eskimko sladoleda od jagode
2 C eskimko sladoleda od čokolade
2 C eskimko sladoleda od vanile
300 g napolitanke
300 g mlevenog keksa
300 g voća (jagode, kupine, maline...)
1 l kisele vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Prvo umutiti C šlag sa kiselom vodom. Dobro i čvrsto umutiti.
U zasebne šoljice rastvoriti C želatin po uputstvu sa kesice.
Kada je šlag umućen, podeliti ga na 3 dela u posebne činije. U svaki deo šlaga dodati po jedan rastvoten želatin i eskimko kesice sladoleda. Razmutiti i mešati varjačom.
Kada se dobije homogena smesa u deo sa čokoladom dodati samlevene napolitanke.
U deo sa lešnikom dodati mleveni keks, a u deo sa jagodom dodati voće.
Onda sve tri smese razliti u kalup.
Prvo na dno ide deo čokolada-napolitanke. U sredini ide deo lešnik-keks. Na kraju poslednji deo je jagoda-voće.
Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Služiti sečeno na parčiće, kao tortu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs