C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg C šlag krema
3 kesice C želatina
2 C eskimko sladoleda od jagode
2 C eskimko sladoleda od čokolade
2 C eskimko sladoleda od vanile
300 g napolitanke
300 g mlevenog keksa
300 g voća (jagode, kupine, maline...)
1 l kisele vode

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom vanilina Eskimko sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Grčki sladoled

Slatko kremasto osveženje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo umutiti C šlag sa kiselom vodom. Dobro i čvrsto umutiti.

U zasebne šoljice rastvoriti C želatin po uputstvu sa kesice.

Kada je šlag umućen, podeliti ga na 3 dela u posebne činije. U svaki deo šlaga dodati po jedan rastvoten želatin i eskimko kesice sladoleda. Razmutiti i mešati varjačom.

Kada se dobije homogena smesa u deo sa čokoladom dodati samlevene napolitanke.

U deo sa lešnikom dodati mleveni keks, a u deo sa jagodom dodati voće.

Onda sve tri smese razliti u kalup.

Prvo na dno ide deo čokolada-napolitanke. U sredini ide deo lešnik-keks. Na kraju poslednji deo je jagoda-voće.

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Služiti sečeno na parčiće, kao tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voće iseckati i procediti da nema puno soka.