Početna > Recepti > Recepti za torte > Grčki sladoled
Sastojci
Kora:
400 g keksa
200 ml mleka
Fil:
1 l mleka
200 g šećera
500 g C šlaga
30 g C želatina
100 ml vode
150 g mlevenog keksa
150 g lešnika
150 g napolitanki
100 g čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Natopiti keks i složiti kao koru.
U 1 l mleka sipati 200 g šećera i staviti da se kuva. Kada počne da vri u to dodati 100 ml vode i 30 g C želatina rastopljenog u vodi i povremeno mešati.
Kuvati još 5 minuta, retko je i može da pokipi, čuvati dok se kuva.
Skloniti sa ringle i dobro ohladiti.
Kada se ohladi umutiti u to 500 g C šlaga oko 15 min.
Podeliti u tri jednaka dela i u jedan dodati keks, drugi lešnik i u treći napolitanke.
Sve to redom staviti preko keksa i na kraju dekoracija posuti rendanu čokoladu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Stradan možete podeliti tortu na 4 parčeta i staviti u zamrzivač jesti kao sladoled ili ostaviti u frižider i služiti kao tortu.