C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
400 g keksa
200 ml mleka
Fil:
1 l mleka
200 g šećera
500 g C šlaga
30 g C želatina
100 ml vode
150 g mlevenog keksa
150 g lešnika
150 g napolitanki
100 g čokolade

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Grčki sladoled

Brza, jednostavna i veoma ukusna poslastica, može se iseći za parčiće i zalediti kao sladoled, a može se jesti odmah kao torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Natopiti keks i složiti kao koru.

U 1 l mleka sipati 200 g šećera i staviti da se kuva. Kada počne da vri u to dodati 100 ml vode i 30 g C želatina rastopljenog u vodi i povremeno mešati.

Kuvati još 5 minuta, retko je i može da pokipi, čuvati dok se kuva.

Skloniti sa ringle i dobro ohladiti.

Kada se ohladi umutiti u to 500 g C šlaga oko 15 min.

Podeliti u tri jednaka dela i u jedan dodati keks, drugi lešnik i u treći napolitanke.

Sve to redom staviti preko keksa i na kraju dekoracija posuti rendanu čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Stradan možete podeliti tortu na 4 parčeta i staviti u zamrzivač jesti kao sladoled ili ostaviti u frižider i služiti kao tortu.