C Slatka tradicija

Sastojci
350 g smokve
350 g sitno iseckanih lešnika ili oraha
3 C pudinga od čokolade
9 jaja
1,2 l mleka
čokolada ili C šlag za glazuru

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Grčka torta

Prelepa torta, može biti i kolač isečen na štanglice...

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Iseckati sitno orahe i smokve i pomešati, pa zatim podeliti na 3 jednaka dela.

Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera i 1 kašika brašna, dodati smokve i orahe i peći koru, potrebno je ispeći 3 ovakve kore

Fil:
Staviti da provri 1 l mleka, u to dodati umućen puding sa žumancima, 15 kašika šećera i 200 ml hladnog mleka i kuvati dok se ne zgusne nekih 5 minuta.

Kada se ohladi dodati 1 margarin umućen sa C šećerom u prahu.

Prethodno pripremljen fil podeliti na tri jednaka dela i premazati svaku koru.

Staviti u frižider da se torta malo stegne i zatim uraditi glazuru od 200 g otopljene čokolade i 1 kašičicom ulja ili filovati sa C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako želite da bude torta, onda filovati sa šlagom, ali ako ipak želite da bude kolač onda glazura od čokolade.