C Slatka tradicija

Sastojci
1,1 l mleka
300 g šećera
2 kesice C želatina
300 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
150 g mlevenog keksa
150 g malina
1 kesica čoko komadići
100 g crne čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Grčka sladoled torta sa malinama

Pravo letnje osveženje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U sud sipajte C želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka i ostavite 10 min da nabubri.

U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.

U sud za mućenje sipajte C šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom.

Špatulom dobro promešajte i podelite na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane maline, a u treći mleveni keks.

Činiju u obliku srca obložite aluminijumskom folijom. Sipajte prvi deo sa čoko komadićima i stavite činiju na minuta u zamrzivač.

Izvadite činiju i stavite drugi deo sa malinama. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom.

Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.

Kada se torta stegla izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.

Istopite čokoladu i ulje pa prelijte preko torte.

Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata