Početna > Recepti > Recepti za torte > Grčka sladoled torta sa kupinama
Sastojci
500 ml mleka
300 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
2 kesice C Želatina
500 ml slatke pavlake
150 g mlevenog keksa za torte i kolače
150 g kupina
Čoko komadići
100 g čokolade
2 supene kašike ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U činiju sipajte dve kesice želatina i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.
Činiju u koju planirate da sipate sladoled tortu obložite aluminijumskom folijom.
U šerpicu sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri, sklonite sa ringle i dodajte nabubreli želatin, promešajte da se sjedini.
Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.
U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane kupine u koji ste dodali jednu kesicu vanilin šećera. U treći deo dodajte mleveni keks.
Sipajte prvi deo sa čoko komadićima u obloženu činiju i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač. Može i kraće.
Izvadite činiju i stavite drugi deo sa kupinama, ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom sa keksom.
Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata. Zatim izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.
Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko torte. Dodajte još malo rendane čokolade i sveže kupine.
Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču. Odlična je u oba slučaja.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Tortu je najbolje seći nožem koji ste nakvasili toplom vodom, ili držite nož u čaši sa vrućom vodom pre sečenja.