burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Grčka sladoled torta sa kupinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 ml mleka

300 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

2 kesice C Želatina

500 ml slatke pavlake

150 g mlevenog keksa za torte i kolače

150 g kupina

Čoko komadići

100 g čokolade

2 supene kašike ulja

Grčka sladoled torta sa kupinama

Koraci pripreme

U činiju sipajte dve kesice želatina i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.

Činiju u koju planirate da sipate sladoled tortu obložite aluminijumskom folijom.

U šerpicu sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri, sklonite sa ringle i dodajte nabubreli želatin, promešajte da se sjedini.

Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.

U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane kupine u koji ste dodali jednu kesicu vanilin šećera. U treći deo dodajte mleveni keks.

Sipajte prvi deo sa čoko komadićima u obloženu činiju i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač. Može i kraće.

Izvadite činiju i stavite drugi deo sa kupinama, ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom sa keksom.

Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata. Zatim izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.

Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko torte. Dodajte još malo rendane čokolade i sveže kupine.

Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču. Odlična je u oba slučaja.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grčka sladoled torta sa kupinama

Koraci pripreme

U činiju sipajte dve kesice želatina i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.

Činiju u koju planirate da sipate sladoled tortu obložite aluminijumskom folijom.

U šerpicu sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri, sklonite sa ringle i dodajte nabubreli želatin, promešajte da se sjedini.

Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.

U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane kupine u koji ste dodali jednu kesicu vanilin šećera. U treći deo dodajte mleveni keks.

Sipajte prvi deo sa čoko komadićima u obloženu činiju i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač. Može i kraće.

Izvadite činiju i stavite drugi deo sa kupinama, ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom sa keksom.

Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata. Zatim izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.

Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko torte. Dodajte još malo rendane čokolade i sveže kupine.

Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču. Odlična je u oba slučaja.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept