C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
20 belanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
8 kašika mlevenih lešnika
(ispeći 4 korice)
Fil:
20 žumanaca
20 kašika šećera
8 kašika brašna
1 l mleka
500 g margarina
250 g C šećera u prahu
300 g lomljenog keksa
300 g čokolade mlečne iseckane na kockice
100 g mlevenih lešnika
Dekoracija:
180 g C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Grčka kraljica

Ova torta je odličan izbor za sve prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, a kada je šam dobro umućen dodati 2 kašike brašna i 2 kašike lešnika, pa lagano špatulom izmešati. Peći 15 min na 180 C. Na ovaj način ispeći 4 korice.

Priprema fila:
Umutiti žumanca, šećer, brašno i malo mleka (ostatak mleka staviti da vri).

Umućenu smesu sipati lagano u provrelo mleko i stalno mešati.

Kada je fil skuvan (treba da bude gust kao puding) ohladiti ga.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodavati ohla]eni fil.

Kada je fil dobro sjedinjen dodati lomljeni keks, seckanu čokoladu i mlevene lešnike.

Filovati korice. Dekoracija po želji.

Komentari potrošača:

26.11.2020
Recepti su vam super topli pozdrav.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata