C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1 koru:
5 belanaca
10 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
1,5 kašika brašna
Fil:
20 žumanca
20 kašika šećera
3 šoljice mleka
7 kašika C čvrstina
200 g bele čokolade
1 margarin
150 g C šećera u prahu
150 g seckanih pečenih lešnika
100 g ananasa
50 g suvog grožđa
50 g suve kajsije
50 g suve urme
50 g suve papaje
50 g brusnice

Naši proizvodi
Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Grčka kneginja torta

Divna kremasta bogata torta, savršenog ukusa, sva čula uživaju!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ispeći 4 kore. Za jednu koru potrebno je: 5 belanaca,10 kašika šećera,100 g mlevenih oraha, 1,5 kašika brašna.

Peći oko 15-20 minuta na 180 stepeni.

Fil:
20 žumanca, 20 kašika šećera, 3 šoljice mleka, 7 kašika C čvrstina i skuvati.

U kuvan Fil dodati 200 g bele čokolade. Umutiti 1 margarin sa 150 g C šećera u prahu, pa dodati hladan fil, kašiku po kašiku.

U fil dodati seckani suvo voće: 150 g seckanih pečenih lešnika, 100 g ananasa, 50 g suvog grožđa, 50 g suve kajsije, 50 g suve urme, 50 g suve papaje, 50 g brusnice.

Filovati tortu i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata