C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
20 kašika šećera
4 kesice C želatina
700 g C šlaga
150 g mlevenog keksa
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Elena

Grčka fantazija

Vrlo ukusno i lako.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

700 ml mleka staviti da provri sa šećerom. U preostalom mleku rastopiti C želatin.

Želatin sipati u provrelo mleko i na tihoj vatri kuvati 5 minuta. Posle toga skloniti i ostaviti da se ohladi.

U hladno mleko sa želatinom dodati 500 g C šlaga i umutiti. Dobijenu smesu podeliti na 3 dela.

U jedan dodati mleveni keks,u drugi mlevene lešnike, a u treći deo C kokos.

Šerpu ili kalup obložiti kesom ili streč folijom. Prvo staviti smesu sa mlevenim keksom, pa preko nje smesu sa kokosom i onda na kraju smesu sa lešnicima.

Lepo izravnati i prekriti folijom i staviti u zamrzivač na 2 sata, da bi se torta dobro stegla.

Posle 2 sata izvaditi tortu na tacnu i ukrasiti preostalim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto mlevenog keksa, kokosa i lešnika se može staviti bilo šta po želji, može i voće.