C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
140 g margarina
140 g šećera kristala
140 g mlevenih oraha
3 štangle čokolade za kuvanje
Krem:
250 g margarina
5 celih jaja
250 g C šećera u prahu
8 štangli čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Francuska torta

Veoma ukusna topi se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12-14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Posebno umutiti žumanca, posebno belanca, u žumanca dodati margarin, šećer, orahe i tri štangle istopljene čokolade.

Naravno sve jedno po jedno dodavati i na kraju sjediniti sa belancima peći na 220 stepeni.

Fil:
Mikserom mutiti 30 minuta 5 celih jaja i 250 g C šećera u prahu. Nakon toga dodati 8 štangli rastopljene čokolade za kuvanje.

Na ohlađenu koru dodati fil, pa ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro je ohladiti, pre konzumacije!