Početna > Recepti > Recepti za torte > Ferero torta
Sastojci
Korice:
12 belanaca
12 kašika šećera
300 g mlevenih pečenih lešnika
3 kašike brašna
Fil:
12 žumanaca
5 kašika C čvrstina
500 ml mleka
2 C vanilin šećera
200 g crne čokolade
250 g maslaca
250 g C šećera u prahu
500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
Ganaš:
200 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Umututi belanca sa šećerom, dodati lešnik i brašno.
Korice peći u tankim plehovima 5 minuta na 250 stepeni. Od ove mase ispeći 6-7 korica.
U vrelo mleko dodati penasto umućena žumanca i C čvrstin. Zatim dodati C vanilin šećer i mešati varjačom dok se fil ne zgusne.
U vruc fil dodati čokoladu, mešati dok se čokolada ne otopi ili ostaviti fil da se ohladi.
Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i sastaviti sa ohlađenim filom.
Svaku koricu premazati filom, zatim umućenim C kremom sa ukusom slatke pavlake i tako dok se ne utroši sav fil i korice.
Zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti čokoladu.
Mešati dok se ganaš ne prohladi i preliti tortu. Dekorisati tortu po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs