C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
15 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
12 +12 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
800 ml mleka
2 C pudinga od vanile
1 margarin
200 g bele čokolade
200 g crne čokolade
200 + 150 mlevenog keksa
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Adina

Fantazija sa orasima i keksom

Torta je jako lagana, i jako ukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 60
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 4 belenca sa 4 kašike šećera, zatim dodati 5 kašika oraha, 1 kašiku brašna. Tako se prave 3 kore.

Peći u plehu 30x25 na 200 C oko 15 minuta.

Fil l:
Žumanca skuvati sa preostalim šećerom i C pudingom u mleku. Kada je skuvano skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu, mešati povremeno dok se ne istopi.

Kada se ohladi sjediniti sa margarinom i 200 g mlevenog keksa.

Fil ll:
Pola slatke pavlake blago umutiti i dodati izrendanu crnu čokoladu, 150 g mlevenog keksa (ako je slatka pavlaka jako ulupana i masa jako čvrsta može se dodati malo mleka).

Ređati:
Kora + fil l + fil ll + kora + fil ll + fil l + kora + šlag od preostale slatke pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata