C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
Ostali sastojci:
1/2 čokoladnog mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu
1/2 l kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
400 g C šlag krema ili baze

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Predrag

Exploziv torta

Explozivna rapsodija ukusa - neodoljiva, ukusna i osvežavajuća!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Ispeći tri kore. Pečene kore natopiti sa 1/2 l čokoladnog mleka (mleko podeliti na tri dela).

Fil:
Margarin od 250 g pomešati sa 250 g C šećera u prahu i 1/2 l kisele pavlake. Ovo mutiti viljuškom i u to dodati kutiju mlevenog keksa (300 g). Sve dobro sjediniti i filovati tortu.

Posebno umutiti 400 g C šlag krema ili baze, pa zatim filovati sledećim redom: kora - fil - šlag (baza), i tako 3 puta do kraja.

Tortu dekorisati po želji.

Komentari potrošača:

09.01.2019
Od ovih sastojaka, ispeći tri kore.
Dakle, x 3!

25.12.2018
Da li se od ove količine prave tri kore ili je ovo puta 3

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Neka vam svi sastojci budu na sobnoj temperaturi. Izvadite ih iz frižidera bar pola sata ranije. Osim onih za koje u receptu piše da treba da budu dodatno ohlađeni ili ugrejani. Kada pečete koru za tortu koja treba da naraste dovoljno da može da se preseče na dva, pa čak i tri dela, obložite je alu-folijom i vlažnom krpom. Alu-foliju presavijte ili isecite na širinu tepsije i isecite je tako da bude dovoljno dugačka koliki je spolnji obim posude. Onda je uvijte u vlažnu krpu i sve to zajedno obmotajte oko tepsije. Dobro zavežite krajeve krpe i stavite u pećnicu. Ovako će se kora ravnomerno peći i porasti dovoljno da od nje može da se napravi više tankih kora.