C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta
150 g eurokrema
Fil:
600 ml mleka
5 žumanaca
2 C pudinga od vanile
150 g šećera
250 g putera
2 C krem šlaga od vanile
100 g čokolade u prahu
150 g mlevenog keksa
400 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Eurokrem torta

Kremasta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju sipati sirće i umutiti mikserom.

Četvrtasti kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 120 C dok kora ne postane hrskava.

Fil:
U manju šerpu sipati 400 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno sjediniti ostatak mleka, žumanca i prašak za puding od vanile, te dodati u ključalo mleko.

Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, dodati puter i umutiti mikserom.

Posebno umutiti C krem šlag od vanile prema uputstvu sa kesice, dodati u pripremljen fil i polako promešati.

Krem podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks i čokoladu u prahu, a drugi ostaviti žut.

Finalni postupak:
Pečenu koru premazati eurokremom, zatim naneti fil od čokolade i na kraju premazati žutim filom.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata