C Slatka tradicija

Sastojci
2 kesice C Eskimko čokolada
2 kesice C Eskimko sa ukusom vanilina
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade - 60g
1+ 1 kesica C šlag krema belog - 60 g
50 + 50 g čokolade
1 kesica C šlaga classic
1,5 l mleka
2 kašike ulja
200 g kaše od breskve
250 g kockastog keksa

Naši proizvodi
Eskimko čokolada Eskimko sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag classic Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Eskimko torta sa keksom

Uglavnom pravim klasični domaći sladoled, ali ponekad koristim i gotov iz kesice za bržu varijantu. Ovaj put sam zamislila da sladoled bude u obliku torte.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za 10-12 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa, jer kada završimo tortu tim viškom folije ćemo pokriti tortu.

Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od vanile:
Odmeriti 5 dl mleka i sipati deo u duboku posudu. Dodati prah za sladoled od vanile i šlag krem beli. Mutiti mikserom manjom brzinom, pa postepeno povećajte uz dodavanje ostatka mleka. Koristićemo za tortu 1/3 sladoleda s tim što u deo koji smo odvojili dodamo kašu od breskve i umutimo. Kašu od breskve napravite tako što 2 breskve oljuštite, izblendajte štapnim mikserom i stavite da prokuva. Ohladite i ubacite u umućen sladoled od vanile.

Za sladoled od čokolade:
Postupak je isti kao kod prethodnog, samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni. Za tortu vam je potrebna 1/4 sladoleda.

Za sladoled straćatela:
Postupak je isti kao kod prethodni, samo koristite prah za sladoled straćatela i šlag krem beli. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. Za tortu vam je potrebna 1/3 sladoleda.

Keks koji koristite za redove u torti možete da kvasite u mleku ili soku. U mom slučaju nisam kvasila keks jer volim da se oseti hrskavost dok se jede.

U pripremljen kalup prvo sipajte deo sladoleda sa breskvama. Stavite 5 komada keksa, toliko je stalo u kalup koji sam koristila. Sada sipajte čokoladni sladoled, pa opet red keksa. Opet sladoled od breskve i red keksa. Na kraju stavite straćatela sladoled i red keksa. Sve lepo pokrijte providnom folijom, koja je ostavljena kao višak preko kalupa. Odložite tortu u zamrzivač.

Kada se torta dobro zamrzla izvadite je iz kalupa na tacnu za serviranje. Našarajte je čokoladom tako što 50 g crne čokolade usitnite i pomešajte sa uljem i 2 do 3 kašike mleka i sve to zagrejte da se otopi i poveže. Čokolada treba da bude tečna ali ne previše. Dodatno tortu ukrasite šlagom koji ste umutili po uputstvu sa kesice koristeći se dresir kesom i zvezdastim nastavkom.

Secite parčiće sladoled torte, veličina po želji, dodajte još čokolade i šlaga i uživajte u predivnom ukusu.

Za pravljenje sladoleda sam upotrebila svu količinu namirnica koja je navedena, jer je to osnova i možete da je zamrznete svaku posebno i tako koristite ili da je ukombinujete u torte po želji, kao što sam ja uradila.

Od te količine sam dobila 2 sladoled torte i jednu veliku kutiju u koju sam sipala ono što je ostalo posle pravljenja torti i sve to zamrzla da bi se sladili svakodnevno.

Deo navedene količine sam odvojila, kako je navedeno u tekstu, za ovu tortu.

Drugi deo je upotrebljen za drugu tortu koja je kombinacija čokolade i straćatele i ostatak sam stavila u kutiju i zamrzla.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata