burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija12

Eskimko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

100 g margarina

2 jaja

150 g šećera

1 kašičica kafe

2 pune kašike C kakaoa

1 C vanilin šećer

60 g brašna

Mus:

2 žumanca

2 kašike šećera

200 ml mleka + 100 ml

1 kesica C želatina

1 kesica C Eskimko sladoleda od čokolade

Ganaš:

200 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

I još:

2 kutije mančmelou keksa

Eskimko torta

Koraci pripreme

Kora:
Margarin stavite da se otopi, dodajte šećer, C vanilin šećer, kafu i C kakao, pa dobro promešajte. Sklonite sa vatre i umešajte jedno po jedno jaje i brašno. Smesu sipajte u manji okrugli kalup, da ne bi bila previše tanka i pecite oko 15-20 minuta.

Mus:
Stavite 200 ml mleka da se zagreje, pazite da ne proključa. Umutite šećer sa žumancima i polako sipajte u mleko. Na tihoj vatri kuvajte smesu uz neprestano mešanje. Kada se smesa malo zgusne sklonite sa vatre i umešajte želatin. Ostavite da se ohladi.

Umutite C Eskimko sladoled od čokolade sa 100 ml hladnog mleka i kada se smesa od jaja ohladi sjedinite je sa umućenim sladoledom.

Koru premažite tanko sa mus smesom, rasporedite mančmelou keks i ostatak musa prelijte preko mančmelou keksa.

Držite u frižideru oko jedan sat, zatim je prelijte ganašom, koji ste napravili na sledeći način: stavite slatku pavlaku da se zagreje, sklonite sa vatre i dodajte čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi.

Ukrasite tortu mančmelou keksom i seckanim orasima.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Eskimko torta

Koraci pripreme

Kora:
Margarin stavite da se otopi, dodajte šećer, C vanilin šećer, kafu i C kakao, pa dobro promešajte. Sklonite sa vatre i umešajte jedno po jedno jaje i brašno. Smesu sipajte u manji okrugli kalup, da ne bi bila previše tanka i pecite oko 15-20 minuta.

Mus:
Stavite 200 ml mleka da se zagreje, pazite da ne proključa. Umutite šećer sa žumancima i polako sipajte u mleko. Na tihoj vatri kuvajte smesu uz neprestano mešanje. Kada se smesa malo zgusne sklonite sa vatre i umešajte želatin. Ostavite da se ohladi.

Umutite C Eskimko sladoled od čokolade sa 100 ml hladnog mleka i kada se smesa od jaja ohladi sjedinite je sa umućenim sladoledom.

Koru premažite tanko sa mus smesom, rasporedite mančmelou keks i ostatak musa prelijte preko mančmelou keksa.

Držite u frižideru oko jedan sat, zatim je prelijte ganašom, koji ste napravili na sledeći način: stavite slatku pavlaku da se zagreje, sklonite sa vatre i dodajte čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi.

Ukrasite tortu mančmelou keksom i seckanim orasima.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept