Početna > Recepti > Recepti za torte > Eskimko sladoled torta
Sastojci
oko 300 grama piškota
3 kesice C Eskimka (ukusi po želji)
Mleko po potrebi
Rum po želji
C šlag classic
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu sipati mleko i po želji dodati rum.
Piškote natopiti u mleku i složiti prvi red piškota na tacnu.
Složene piškote staviti u zamrzivač da se dobro ohlade.
U međuvremnu umutiti jednu kesicu Eskimka prema uputstvu sa kecice i staviti ga u frižider da se počne zamrzavati uz povremeno mešanje.
Pre nego što se Eskimko zamrzne izvaditi ga iz zamrzivača, malo ga promešati da bude maziv preko piškota i namazati ga na piškote.
Vratiti u zamrzivač da se stegne. Izvaditi iz zamrzivača i ponoviti postupak, odnosno natopiti piškote u mleku i na sladoled poređati drugi red piškota.
Umutiti drugu kesicu Eskimka i ponoviti postupak sa zamrzavanjem i tako treći red piškota i treću kesicu Eskimka.
Na kraju umutiti šlag classic (količina šlaga prema ukusu) i ukrasiti tortu.
Ostaviti je u zamrzivaču da se dobro zamrzne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ako imate kućni aparat za pravljenje sladoleda postupak možete ubrzati tako što ćete Eskimka zamrznuti u njemu. U tom slučaju nemojte umutiti Eskimka do maksimuma čvrstine kako bi mogao lakše da se uspe u aparat.