C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanje:
375 g maslaca
390 g šećera
2 C vanilin šećera
6 jajeta
390 g brašna
6 kašika mleka
prehrambena boja: ljubičasta, plava, zelena, žuta, narandžasta i crvena
Za fil:
250 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
Donji deo torte
Biskvit:
100 g maslaca
150 g šećera
2 jajeta
1 prstohvat soli
100 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
40 g C kakaoa
100 ml mleka
Mus:
200 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Duga torta sa bombonama

Hit torta na dečijem rođendanu!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Slatki pavlaku zagrejati do ključanja zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, a onda promešati da se sva čokolada istopi.

Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se smesa prohladi, a onda staviti u frižider na sat vremena. Kada se smesa skroz ohladila, izvaditi iz frižidera i mikserom umutiti u
kremast fil.

Kore:
Maslac, šećer i C vanilin šećer izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promešati da se smesa ujednači, a zatim na kraju dodati mleko.

Smesu podeliti na 6 jednakih delova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju.

Patišpanje peći na 200 °C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 22 cm.

Svaki patišpanj iseći uz pomoć modle za krofne ili veće čaše u sredini da bi stavili bombone.

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga prefilovati sa dve kašike fila i tako raditi naizmenično dok imate patišpanje. Poslednji patišpanj treba da ostane ceo.

Na kraju celu tortu prefilovati i ukrasiti po želji. Od malih delova patišpanja napraviti ukrasnu torticu sa strane ili kejk popse ili jednostavno pojesti!

Još vam je potrebno 150-200 g šarenih bombona.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koncentrišite se i lagano ... uspećete sve uz proizvode C!