Početna > Recepti > Recepti za torte > Dragoslavina torta
Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
15 kašika mlevenih oraha
6 kašika C kakaoa
100 g čokolade
1 l mleka
1 margarin
250 g šećera za fil
C puding od čokolade
C šlag
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragoslava
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 5 žumanaca pa isključiti mikser.
Dodati 5 kašika brašna, 5 kašika mlevenih oraha, 2 kašike C kakaoa.
Uliti u pleh sa pek papirom i ispeći 3 kore.
Fil:
Skuvati 2 C pudinga od čokolade u 1 l mleka sa 250 g šećera. U vruć krem dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i ohladiti.
U ohlađen fil umutiti 1 margarin za kolače.
Filovati kora - fil dok se sve ne iskoristi.
Ukrasiti mlevenim orasima, rendanom čokoladom ili C šlagom po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
U puding dodati 2 kašike brašna da bi bio gušći i da fil na kraju pripreme ne bi curio.