C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
15 kašika mlevenih oraha
6 kašika C kakaoa
100 g čokolade
1 l mleka
1 margarin
250 g šećera za fil
C puding od čokolade
C šlag

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragoslava

Dragoslavina torta

Čokoladna torta kojoj će se svako obradovati.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 5 žumanaca pa isključiti mikser.

Dodati 5 kašika brašna, 5 kašika mlevenih oraha, 2 kašike C kakaoa.

Uliti u pleh sa pek papirom i ispeći 3 kore.

Fil:
Skuvati 2 C pudinga od čokolade u 1 l mleka sa 250 g šećera. U vruć krem dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i ohladiti.

U ohlađen fil umutiti 1 margarin za kolače.

Filovati kora - fil dok se sve ne iskoristi.

Ukrasiti mlevenim orasima, rendanom čokoladom ili C šlagom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U puding dodati 2 kašike brašna da bi bio gušći i da fil na kraju pripreme ne bi curio.