C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 žumanca
50 g margarina
1 kašika šećera
2 manje šolje mleka
1/2 C praška za pecivo
brašno po potrebi
Fil:
1,5 l mleka
2 pudinga C od vanile
2 pudinga C pavlaka
20 kašika šećera
3 kašike brašna
100 g bele čokolade
1 margarin
2 C vanilin šećera
400 g C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Domaća Mađarica

Veoma ukusna i lagana.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od testa umesiti 11 loptica, rasklagijati i peći na okruglom prevrnutom plehu.

Za fil staviti mleko da provri. Prethodno odvojiti mleka da se rastopi 4 C pudinga, pa u to dodati 20 kašika šećera, 3 kašike brašna i 100 g bele čokolade.

Kada mleko provri dodati ovu smesu i mešati dok se ne zgusne.

Dodati 2 C vanilin šećera. Kada se ohladi fil, dodati 1 razmućen margarin.

Odozgo staviti 400 g umućenog C šlag krema od vanile i našarati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata