C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice:
oštro brašno
16 kašika vode
1 čaša šećera
1 kašičica C sode bikarbone
150 g džema od kajsije ili šipurak
2 dl ulja
Za fil:
1 l vode
750 g šećera
250 g mlevenih oraha
100 g tamne čokolade
1-2 kašike ulja
300 g mlevenih oraha
1 limun
3 C vanilin šećera
250 g mlevenog posnog keksa
300 g mlevenih oraha

Naši proizvodi
Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Doboš posna torta

Starinska posna torta koja je toliko ukusna i sočna da ne možete primetiti da je posna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Džem, vodu, ulje i šećer prokuvajte 5 min. Kada se ohladi dodajte 1 kašičicu C sode bikarbone i oštro brašno po potrebi.

Testo će se lepiti, ali ne marite za to nego kada razvlavite posipajte po malo oštro brašno.

Ovo testo podelite na 5 delova, pa kore razvlačite na pek papiru i pecite na poleđinu pleha (20x30) oko 5 min.

Fil:
Vodu, šećer i mleveni keks skuvajte kao za karamel za oblande.

Dodajte čokoladu i ulje pa promešajte i još par ključa na vatri.

Kada se skuva dodajte mlevene orahe i sok kao i rendanu koru jednog limuma. Na kraju dodajte C vanilin šećer.

Filujte naizmenično kore. Dekoracija po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dekoracija može biti posni šlag, možete samo namrviti orahe ili napraviti posnu glazuru od čokolade. Sve tri kombinacije su odlične.