C Slatka tradicija

Sastojci
150 g čokolade za kuvanje
oko 50 g ekspandiranog pirinča
100 g margarina
3 kašike ulja
1 kesica C Eskimko sladoleda straćatela
1 kesica C šlag pene
100 ml mleka
100 ml kisele vode
1/2 čaše kisele pavlake
5 kašika C prah šećera

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Desert torta sa sladoledom

Brzo i preukusno osveženje koje osvaja sva vaša čula.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U sud stavite margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri, sklonite i dodajte expandirani pirinač (pahuljice). Sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu.

Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu umutite C sladoled prema uputstvu na kesici i stavite ga preko pripremljene mase.

Sada umutite C šlag penu sa kiselom vodom i C prah šećerom a kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku, muteći mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi.

Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.

Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom desertu.

Secite ga na željene kocke, a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite, možete koristiti i druge vrste sladoleda (čokoladu, vanilu, jagodu i sl.), ja sam ovaj put eksperimentisala sa manjom količinom.