C Slatka tradicija

Sastojci
2 C pudinga od vanile
700 ml mleka
100 g šećera
200 ml krem sira
150 g brašna
5 g C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
20 g C kakaoa
150 ml vode
100 ml ulja
sok od jednog limuna ili limete
1 prstohvat soli
250 g slatke pavlake
200 g tamne čokolade

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Čudo torta od dva pudinga

Spoj vanila pudinga i čokolade za prave sladokusce.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sipati u posudu 2 C pudinga od vanile i 200 ml mleka, 500 ml mleka i 100 g šećera staviti na sporet da provri. Kada provri dodati puding i mutiti dok se ne stegne 1-2 minuta.

Skloniti sa ringle i dodati 200 g krem sira, skloniti do upotrebe.

Umutiti suve sastojke prvo 150 g brašna, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, C kakao, 1 prstohvat soli.

Pomešati 150 ml hladne vode i 100 ml ulja, sok od jednog limuna ili limete i dodati suvim sastojcima i sjediniti žicom.

Pripremiti pleh veličine 26 cm, pouljiti i pobrašnjaviti i dodavati jednu kašiku fila od vanile i jednu kašiku fila od čokolade naizmenično jedno preko drugog.

Kada se utroše sastojci, protresti pleh i staviti na 175 stepeni 45 min da se peče.

Na šporet zagrejati do vrenja slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati 200 g čokolade i mutiti dok se ne otopi čokolada ostaviti 15 minuta da se prohladi.

Premazati uljem kolač i preliti otopljenu čokoladu.

Ostaviti 2 h bar u frižideru tortu pre upotrebe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete i u četvrtastom plehu manjem tortu da pečete.