C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 patišpanja u velikom plehu 23x33:
12 jaja
40 g C kakao praha
4 kašike šećera
3 kašike brašna
Čoko fil:
6 žumanca
25 g C kakao praha
80 g C šećera u prahu
100 g čokolade
150 g maslaca
Malina fil:
400 g malina
100 g C šećera u prahu
1 kesica C želatina
1 kašika C čvrstina
Glazura:
100 g čokolade
1/2 kesice C pudinga čokolada
20 g maslaca

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Želatin Čvrstin Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoldna torta sa malinama

U pitanju je čokoladna torta sa malinama, u isto vreme i kremesta i osvežavajuća. Za sve sladokusce, ona je pravi izbor.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10-15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 2 kašeike šećera, zatim dodati 6 žumanaca. Nakon toga dodati jednu i po kašiku brašna i 25 g C kakaoa.

Peći 10 min. na 150°C, zatim 20 min. na 100°C. I to ponoviti još jednom za drugu koru.

Oba patišpanja preseći na 2 dela da se dobije 4 pravougaone kore.

Čoko fil:
Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari nekoliko minuta. Skloniti sa vatra i dodati maslac i čokoladu.

Malina fil:
Sa 4 kašike hladne vode preliti C želatin i ostaviti sa strane. SIpati u tiganj maline i šećer, kuvati 15-tak min. Dodati C želatin i C čvrstin. Fil prohladiti 10-tak min.

Izaberite željenu posudu i ređati kore. Preko prve kore se preliva čokoladni fil, zatim staviti drugu koru i nju preliti malinama. To ponoviti sa ostale 2 kore.

Nakon toga, preliti dobijenu glazuru od prethodno napravljenog maslaca i čokolade i preliti preko torte.

Staviti u frižider na 2h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto malina može se koristiti bilo koje voće, najbolja zamena za maline su jagode.