C Slatka tradicija

Sastojci
Za krem:
200 g čokolade za kuvanje
3-4 kašike C čvrstina
400 ml mleka
200 g margarina
Ostalo:
300 g piškota
1 C vanilin šećer
175 ml mleka
Za ukrašavanje:
2 C šlag kreme od čokolade
100 ml mleka

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lana

Čokoladno zadovoljstvo torta

Divna čokoladna torta koja se ne peče i brzo se sprema,a ukus je predivan!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema krema, u činiji umutiti čvrstin sa 5 kašika mleka, preostalo mleko staviti da proključa.

Skloniti ga, umešati C čvrstin i kratko uz mešanje ponovo staviti da provri.

Skloniti mleko sa ringle, izlomiti čokoladu na kockice, dodati u toplo mleko i mešati da se čokolada rastopi i napravi gusta krema.

Ostaviti da se ohladi sa povremenim mešanjem, kada se ohladi krema dodati joj izmućen margarin.

Kalup za tortu po želji pripremiti i slagati prvo polovinu piškota na dnu kalupa - svaku piškotu umakati kratko u mleko pomešano sa C vanilin šećerom.

Preko piškota premazati polovinu čokoladne kreme, pa opet slagati piškote i završiti sa ostatkom krema.

Za ukrašavanje izmutiti C šlag kremu sa mlekom i po želji ukrasiti tortu.

Ostaviti tortu u frižider da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Važno je da je kalup manji, oko 24cm, ja sam pravila u obliku srca.
Može se ukrasiti i sa običnim šlagom ili slatkom pavlakom.