C Slatka tradicija

Sastojci
200 g mlevenih oraha
150 g C šećera u prahu
1 belance
sok od limuna
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
malo ulja
Za dekoraciju:
50 g C kakaoa
50 g šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladno srce

Torta od čokolade u obliku srca.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutite belance sa sokom od limuna, pa umućenoj masi dodajete mlevene orahe i C šećer u prahu.

Rukama izradite glatku masu i na pek-papiru oblikujete srce debljine 1 cm.

Stavite u rernu na 100 stepeni da se suši oko sat vremena, potom isključite rernu i ostavite jos jedan sat.

Izvadite ga, kada se prohladi, prelijte čokoladom rastopljenom sa uljem.

Kad se čokolada stegne, preko srca ukoso postavite papirne trake, a zatim slobodne površine pospite prvo C kakaom, a potom šećerom.

Skinite trake i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata