C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
2 žumanca
2 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
1/3 kesice C praška za pecivo
0,5 l čokoladnog mleka
Fil 1:
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
300 g čokolade za kuvanje
9 žumanca
14 kašika šećera
250 g margarina
Fil 2:
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Čokoladno čudo

Kremast fil i sočne kore koje se tope u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispeći 3 kore sa pomenutim sastojcima, a ispečene kore preliti čokoladnim mlekom.

U 1 l mleka skuvati 3 pudinga od čokolade i 10 kašika šećera.

U to vrelo dodati 300 g čokolade za kuvanje da se istopi. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti 9 žumanca i 4 kašike šećera, a potom skuvati na pari. Kada se ohladi, sjediniti sa pudingom.

Posebno penasto umutiti 1 margarin i dodati u ohlađen fil. Umutiti slatku pavlaku.

Filovati: kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za pečenje kora koristiti papir za pečenje. Preko vrelog pudinga staviti streč foliju, kako se bi stvorila kora. Torta je velika, može se iseći oko 40 parčeta i veoma brzo se pojede.