C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
700 g šećera
6 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
3 kašike brašna
200 g pečenog lešnika
7 kašika C čvrstina
3 kašike C kakaoa
250 g čokolade
2 C pudinga od čokolade
850 ml mleka
150 g maslaca + 25 g

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Čvrstin Kakao prah Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Čokoladno čokoladna torta

Čokoladna torta sa puno čokolade i dve šake lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40-60
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
5 belanaca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući 2 C vanilin šećera i 5 kašika običnog šećera.

Dodati 3 kašike mlevenih pečenog lešnika, kašiku brašna, 1 kašiku C kakaoa, 1 kašiku C pudinga od čokolade, ravnu kašičicu C praška za pecivo i 1 kašiku C čvrstina i polako varjačom umešati dok se ne spoji.

Na velikom plehu od rerne i papiru za pečenje rasporediti smesu i peći na 170°C 12 minuta ili dok ne krene da se odvaja od papira.
Na isti način pripremiti još dve kore.

Fil:
500 ml mleka staviti da prokuva sa 400 g šećera.

15 žumanca sa 2 kašike šećera ostatkom C pudinga od čokolade i 4 kašike C čvrstina promešati da nestanu grudvice, dodati preostalo mleko i promešati.

Kada mleko provri sipati ga polako u smesu žumanaca pa vratiti u šerpu i mešajući kuvati dok se ne zgusne, dodati 70 g čokolade i mešati dok se ne istopi.

Ohladiti fil prekriven providnom folijom.

Otopiti 80 g čokolade.

Umutiti maslac sa preostalim šećerom, penasto dok se šećer ne otopi pa dodati prohlađenu otopljenu čokoladu. U sve to umešati ili umiksati ohlađen fil.

Poređati tortu vodeći računa da prestane fila za tanak sloj na gornjoj kori.

Otopiti 100 g čokolade sa 4 kašika mleka i 25 maslaca i preliti preko torte.

Ukrasiti preostalim lešnikom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko ne koristite crnu čokoladu za glazuru smanjiti količinu mleka.
Za fil je najbolje 70 g crne čokolade staviti u skuvan, a 80 g mlečne umutiti sa maslacem.
Ukoliko tortu grilujete u nižem zvonu ili na tacni stavite fil u frižider na pola sata pre filovanja.