C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 g speltinog mekog brašna
3 kašike mlevenih ili seckanih badema
1 kašičica C praška za pecivo
1 kesica cimeta
1 kašičica muskantnog oraščića
1 kesica stevije
1 jaje
50 ml jogurta
2 kašike masti
Preliv:
oko 0,5 kg zamrznutih šljiva
oko 0,5 kg szamrznutih sljiva
5 kašika cvetnog meda
2 kašika kokosovog ulja
5 kašika C kakao praha
oko 300 g višanja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Čokoladni švarcvald tart

Modifikovana verzija, zdravija varijanta. Za uživanje u omiljenom ukusu bez grize savesti.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sastojke za testo umesati tako da se stvori nelepljiva, homogena smesa. Ostaviti u frižideru, taman dok se pripremi nadev.

Šljive staviti da se kuvaju sve dok ne omekšaju i dok se ne zgusnu. Negde pred kraj im dodati ulje, med i C kakao i još malo kuvati uz konstantno mešanje.

Uzeti manju okruglu tepsiju i podmazati je, a potom prstima utapkavati testo tako da se stavi i na ivice tepsije. Odozgo izručiti nadev.

Posuti višnjama i seckanim bademima (mogu i lešnici ili orasi).

Peći na 180 stepeni dok ivice testa ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto badema možete koristiti i lešnike ili orahe. Za intenzivniji ukus možete koristiti kombinaciju ovih orašastih plodova.