C Slatka tradicija

Sastojci
3 veća pakovanja piškota
600 g mlevenog keksa
2 C vanilin šećera
3 C pudinga čokolada
100 g C šećera u prahu
slatka pavlaka od čokolade
1,5 l mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čokoladni san

Lep, divan, novogodišnji.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šerpu sipati 1/2 l mleka, dodati C vanilin šećer i C šećer u prahu.

U drugu posudu sipati jos 1/2 l mleka i pomešati sa pudingom, da ne ostanu grudvice.

Kada se puding skuva, dodati mleveni keks i sve sjediniti.

Piškote umakati u preostalih 1/2 l mleka i ređati na tacnu za tortu. Umutiti slatku pavlaku pa premazati piškote.

Ponovo umakati piškote, poređati pa naneti fil od pudinga i mlevenog keksa. Ponavljati postupak dok ne iskoristite sve piškote.

Gornji sloj piškota premazati umućenom slatkom pavlakom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu možete posuti mlevenim orasima, čokoladnim mrvicama.
Obavezno je držati u frižideru 5-7 sati pre posluženja, da se dobro fil stegne i da piškote omekšaju.