C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
150 g margarina ili maslaca
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
3,5 dl soka od višanja (može i iz kompota)
5 kašika kakaoa
Za fil:
500 ml slatke pavlake
400 g čokolade za kuvanje
očišćene višnje (iz kompota)
nekoliko višanja (za dekoraciju)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Minela

Čokoladna torta sa višnjama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje i još malo mutite. Dodajte sok iz kompota.

U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo i kakao. Pomešajte sa mokrim sastojcima i lagano promešajte da se smesa ujednači.

Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na temperaturi od 200 stepeni, 25 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.

Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko, da dobijete dve kore.

Fil:
Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte da se čokolada otopi, ali ne sme da vri. Izmešajte i ostavite da se prohladi.

Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje.

Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane, premažite tortu i dekorišite višnjama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata