C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice:
9 jaja
3 kašike C kakaoa
6 kašika brašna
12 kašika šećera
Za fil:
750 ml mleka
250 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
3 C pudinga od čokolade
9 kašika kristal šećera
100 g C šećera u prahu
250 g maslaca ili margarina
Za čaj za posipanje korica:
3 šoljice vode
5-6 kašika šećera
rum po želji
Za preliv:
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih lešnika ili badema

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Čokoladna torta sa rumom

Prava čokoladna torta, punog čokoladnog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti mikserom 3 jaja sa 4 kašike šećera, pa dodati 2 kašike brašna i 1 kašiku C kakaoa.

Lagano izmešati i naliti u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći tri ovakva patišpanja.

Dok se kore hlade napraviti fil.

Skuvati 3 C pudinga od čokolade u 750 ml mleka, sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.

U drugoj šerpici sipati 250 ml slatke pavlake, pa u nju dodati 200 g čokolade za kuvanje. Otopiti na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Ohladiti pa umutiti mikserom, a onda sjediniti sa pudingom i maslacem. Maslac prethodno umutiti sa C šećerom u prahu.

Kada se sve sjedini fil je spreman.

Svaku koru najpre pokvasiti unapred pripremljenim čajem od vode, šećera i ruma.

Tortu preliti još mlakom prelivom od slatke pavlake i čokolade.

Posuti tortu seckanim lešnicima ili bademima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brašno i C kakao za korice prethodno sjedinite, pa tek onda dodajte u umućena jaja, kako bi boja patišpanja bila ravnomerna.