Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta sa rumom
Sastojci
Za korice:
9 jaja
3 kašike C kakaoa
6 kašika brašna
12 kašika šećera
Za fil:
750 ml mleka
250 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
3 C pudinga od čokolade
9 kašika kristal šećera
100 g C šećera u prahu
250 g maslaca ili margarina
Za čaj za posipanje korica:
3 šoljice vode
5-6 kašika šećera
rum po želji
Za preliv:
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih lešnika ili badema
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Umutiti mikserom 3 jaja sa 4 kašike šećera, pa dodati 2 kašike brašna i 1 kašiku C kakaoa.
Lagano izmešati i naliti u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći tri ovakva patišpanja.
Dok se kore hlade napraviti fil.
Skuvati 3 C pudinga od čokolade u 750 ml mleka, sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.
U drugoj šerpici sipati 250 ml slatke pavlake, pa u nju dodati 200 g čokolade za kuvanje. Otopiti na laganoj vatri uz stalno mešanje.
Ohladiti pa umutiti mikserom, a onda sjediniti sa pudingom i maslacem. Maslac prethodno umutiti sa C šećerom u prahu.
Kada se sve sjedini fil je spreman.
Svaku koru najpre pokvasiti unapred pripremljenim čajem od vode, šećera i ruma.
Tortu preliti još mlakom prelivom od slatke pavlake i čokolade.
Posuti tortu seckanim lešnicima ili bademima.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Brašno i C kakao za korice prethodno sjedinite, pa tek onda dodajte u umućena jaja, kako bi boja patišpanja bila ravnomerna.