burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija16

Čokoladna torta sa rumom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Za korice:

9 jaja

3 kašike C kakaoa

6 kašika brašna

12 kašika šećera

Za fil:

750 ml mleka

250 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

3 C pudinga od čokolade

9 kašika kristal šećera

100 g C šećera u prahu

250 g maslaca ili margarina

Za čaj za posipanje korica:

3 šoljice vode

5-6 kašika šećera

rum po želji

Za preliv:

100 ml slatke pavlake

100 g čokolade za kuvanje

50 g seckanih lešnika ili badema

Čokoladna torta sa rumom

Koraci pripreme

Umutiti mikserom 3 jaja sa 4 kašike šećera, pa dodati 2 kašike brašna i 1 kašiku C kakaoa.

Lagano izmešati i naliti u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći tri ovakva patišpanja.

Dok se kore hlade napraviti fil.

Skuvati 3 C pudinga od čokolade u 750 ml mleka, sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.

U drugoj šerpici sipati 250 ml slatke pavlake, pa u nju dodati 200 g čokolade za kuvanje. Otopiti na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Ohladiti pa umutiti mikserom, a onda sjediniti sa pudingom i maslacem. Maslac prethodno umutiti sa C šećerom u prahu.

Kada se sve sjedini fil je spreman.

Svaku koru najpre pokvasiti unapred pripremljenim čajem od vode, šećera i ruma.

Tortu preliti još mlakom prelivom od slatke pavlake i čokolade.

Posuti tortu seckanim lešnicima ili bademima.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladna torta sa rumom

Koraci pripreme

Umutiti mikserom 3 jaja sa 4 kašike šećera, pa dodati 2 kašike brašna i 1 kašiku C kakaoa.

Lagano izmešati i naliti u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći tri ovakva patišpanja.

Dok se kore hlade napraviti fil.

Skuvati 3 C pudinga od čokolade u 750 ml mleka, sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.

U drugoj šerpici sipati 250 ml slatke pavlake, pa u nju dodati 200 g čokolade za kuvanje. Otopiti na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Ohladiti pa umutiti mikserom, a onda sjediniti sa pudingom i maslacem. Maslac prethodno umutiti sa C šećerom u prahu.

Kada se sve sjedini fil je spreman.

Svaku koru najpre pokvasiti unapred pripremljenim čajem od vode, šećera i ruma.

Tortu preliti još mlakom prelivom od slatke pavlake i čokolade.

Posuti tortu seckanim lešnicima ili bademima.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept