C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
3 kašika C kakao praha
3 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Preliv za kore:
sok od 2 limuna
2 kašike ruma
5 kašika C šećera u prahu
500 ml vode
Za fil:
10 jaja
500 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
2 margarina
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Čokoladna torta sa orasima

Preukusna, sočna, čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Umutiti posebno belanca, pa im dodati umućena žumanca sa šećerom.

Orahe, C kakao, brašno i C prašak za pecivo promešati pa dodati u umućena jaja.

Peći od toga 3 kore u okrugli pleh br. 28 (17 min. na 180 stepeni).

Preliv za kore:
Umešati sve sastojke i odvojiti za svaku koru po 200 ml tečnosti.

Fil:
Umutiti jaja i C šećer u prahu penasto i kuvati na pari dok se ne zgusne.

Onda dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i ohladiti.

U ohlađen fil dodati umućen margarin i umutiti penasto.

Redosled filovanja: kora - preliv - fil.

Ostaviti tortu da se stegne, pa je preliti glazurom od otopljene čokolade i ulja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U glazuru možete staviti 2-3 kašike slatke pavlake.
Tortu ostaviti da odstoji 1 dan pre posluživanja.