Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta sa orasima
Sastojci
Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
3 kašika C kakao praha
3 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Preliv za kore:
sok od 2 limuna
2 kašike ruma
5 kašika C šećera u prahu
500 ml vode
Za fil:
10 jaja
500 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
2 margarina
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kore:
Umutiti posebno belanca, pa im dodati umućena žumanca sa šećerom.
Orahe, C kakao, brašno i C prašak za pecivo promešati pa dodati u umućena jaja.
Peći od toga 3 kore u okrugli pleh br. 28 (17 min. na 180 stepeni).
Preliv za kore:
Umešati sve sastojke i odvojiti za svaku koru po 200 ml tečnosti.
Fil:
Umutiti jaja i C šećer u prahu penasto i kuvati na pari dok se ne zgusne.
Onda dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i ohladiti.
U ohlađen fil dodati umućen margarin i umutiti penasto.
Redosled filovanja: kora - preliv - fil.
Ostaviti tortu da se stegne, pa je preliti glazurom od otopljene čokolade i ulja.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
U glazuru možete staviti 2-3 kašike slatke pavlake.
Tortu ostaviti da odstoji 1 dan pre posluživanja.