Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta sa malinama
Sastojci
250 g mlevenog keksa
250 g margarina
1 kašika C kakaoa
50 ml gaziranog soka
700 ml mleka
2 C pudinga od čokolade
6 kašika šećera
200 g malina
200 g čokolade
200 ml slatke pavlake
50 g C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Izmešati mleveni keks i C kakao, dodati 100 g rastopljenog margarina i uz neprestano mešanje postepeno ulivati gazirani sok.
Pripremljenu smesu naneti u okrugli kalup prečnika 26 i prstima oblikovati koru.
Staviti 600 ml mleka da se kuva zajedno sa šećerom, a u preostalih 100 ml mleka razmutiti C puding.
U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Ohlađen puding sjediniti sa preostalim omekšalim margarinom.
Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, ali voditi računa da ne provri. Skloniti je s vatre, pa u nju ubaciti izlomljenu čokoladu.
Mešati sve dok se čokolada u potpunosti ne sjedini s vrućom pavlakom. Poređati maline preko kore od keksa, a zatim preko njih raporediti umućen fil.
Otopljenu čokoladu u slatkoj pavlaci ostaviti da odstoji na hladnom 15 minuta, a zatim je preliti preko fila.
Sve staviti u frižider da se dobro stegne najbolje preko noći, a sutra dan skinuti obruč.
Tortu po želji dekorisati umućenim C šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs