C Slatka tradicija

Sastojci
250 g mlevenog keksa
250 g margarina
1 kašika C kakaoa
50 ml gaziranog soka
700 ml mleka
2 C pudinga od čokolade
6 kašika šećera
200 g malina
200 g čokolade
200 ml slatke pavlake
50 g C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Čokoladna torta sa malinama

Fenomenalan spoj malina i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati mleveni keks i C kakao, dodati 100 g rastopljenog margarina i uz neprestano mešanje postepeno ulivati gazirani sok.

Pripremljenu smesu naneti u okrugli kalup prečnika 26 i prstima oblikovati koru.

Staviti 600 ml mleka da se kuva zajedno sa šećerom, a u preostalih 100 ml mleka razmutiti C puding.

U kipuće mleko uliti razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne. Ohlađen puding sjediniti sa preostalim omekšalim margarinom.

Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, ali voditi računa da ne provri. Skloniti je s vatre, pa u nju ubaciti izlomljenu čokoladu.

Mešati sve dok se čokolada u potpunosti ne sjedini s vrućom pavlakom. Poređati maline preko kore od keksa, a zatim preko njih raporediti umućen fil.

Otopljenu čokoladu u slatkoj pavlaci ostaviti da odstoji na hladnom 15 minuta, a zatim je preliti preko fila.

Sve staviti u frižider da se dobro stegne najbolje preko noći, a sutra dan skinuti obruč.

Tortu po želji dekorisati umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata