burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čokoladna torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za kore:

10 belanaca

10 kašika C šećera u prahu

12 kašika samlevenih oraha

2 kašike brašna

100 g narendane čokolade

Za crveni fil:

500 g malina

300 g šećera

200 ml vode

2 C pudinga od malina

Za žuti fil:

600 ml mleka

10 žumanaca

150 g šećera

3 kašike C čvrstina

2 kašike brašna

1 šipka vanile

250 g maslaca

Za čokoladni premaz:

200 g čokolade

70 g maslaca

3 kašike ulja

Čokoladna torta sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa špatulom umešati 6 kašika samlevenih oraha, 1 kašiku prosejanog brašna i 50 g narendane čokolade. Peći u plehu obloženim papirom za pečenje na 190 C, 20-ak minuta. I tako još jednom.

Za crveni fil:
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, više prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati dva razmućena (sa vodom) pudinga i kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi. Za žuti fil: Umutiti malo žumanca sa 5 kašika šećera od 150 g, sve razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml, pa dodati C čvrstin, prosejano brašno i skuvati u ostatku mleka. Dodati srž iz šipke vanile.

Sve vreme mešajući žicom skuvati krem, pa ga pokriti folijom da se ne bi napravila korica. Kada se ohladi do kraja, dodavati postepeno krem u prethodno penasto umućen puter.

Sve mutiti još malo da se lepo sjedini.

Za čokoladni premaz:
Rastopiti čokoladu sa puterom, mešati van šporeta neprekidno dok se ne napravi glatka smesa, pa dodati ulje, sjediniti i ostaviti da se prohladi, ali ne previše da se nebi čokolada stegla, teško će se premazivati.

Filovanje ide sledećim redom: korica, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladna torta sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa špatulom umešati 6 kašika samlevenih oraha, 1 kašiku prosejanog brašna i 50 g narendane čokolade. Peći u plehu obloženim papirom za pečenje na 190 C, 20-ak minuta. I tako još jednom.

Za crveni fil:
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, više prokuvati, pa dodati maline. Kada se maline raspadnu dodati dva razmućena (sa vodom) pudinga i kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi. Za žuti fil: Umutiti malo žumanca sa 5 kašika šećera od 150 g, sve razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml, pa dodati C čvrstin, prosejano brašno i skuvati u ostatku mleka. Dodati srž iz šipke vanile.

Sve vreme mešajući žicom skuvati krem, pa ga pokriti folijom da se ne bi napravila korica. Kada se ohladi do kraja, dodavati postepeno krem u prethodno penasto umućen puter.

Sve mutiti još malo da se lepo sjedini.

Za čokoladni premaz:
Rastopiti čokoladu sa puterom, mešati van šporeta neprekidno dok se ne napravi glatka smesa, pa dodati ulje, sjediniti i ostaviti da se prohladi, ali ne previše da se nebi čokolada stegla, teško će se premazivati.

Filovanje ide sledećim redom: korica, crveni fil, žuti fil, čokoladni premaz i tako još jednom.

Ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept