Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta sa kokosom
Sastojci
6 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
Za fil:
1 l mleka
1 C puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika C čvrstina
6 kašika šećera
100 g C kokosa
300 ml slatke pavlake
Čokoladni krem:
250 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i lepo umutiti.
Uz mućenje, dodati mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve izmešati varjačom.
Staviti da se peče na 200 C 10 minuta pa smanjiti na 180 C i peći još 15 minuta. Zatim isključiti rernu i hladiti 15 minuta. Isečenu koru podeliti na 3 dela.
Za fil pomešati C puding, C čvrstin i šećer i 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada provri umešati zamućenu smesu.
Skloniti sa vatre i umešati kokos. Staviti da se ohladi. Umućenu slatku pavlaku dodati ohlađenom filu.
Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari, pa toplo namazati na sve tri kore. Kada se malo ohladi mazati kora-fil. Na kraju treba biti fil.
Ukrasiti C šlagom. Ostaviti tortu u frižider najbolje preko noći.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ukoliko vam se učini da su kore suve pre mazanja čokoladom, možete ih politi mlekom.