C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
Za fil:
1 l mleka
1 C puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika C čvrstina
6 kašika šećera
100 g C kokosa
300 ml slatke pavlake
Čokoladni krem:
250 ml slatke pavlake
150 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Čvrstin Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Čokoladna torta sa kokosom

Fantastičan spoj čokolade i kokosa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i lepo umutiti.

Uz mućenje, dodati mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve izmešati varjačom.

Staviti da se peče na 200 C 10 minuta pa smanjiti na 180 C i peći još 15 minuta. Zatim isključiti rernu i hladiti 15 minuta. Isečenu koru podeliti na 3 dela.

Za fil pomešati C puding, C čvrstin i šećer i 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada provri umešati zamućenu smesu.

Skloniti sa vatre i umešati kokos. Staviti da se ohladi. Umućenu slatku pavlaku dodati ohlađenom filu.

Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari, pa toplo namazati na sve tri kore. Kada se malo ohladi mazati kora-fil. Na kraju treba biti fil.

Ukrasiti C šlagom. Ostaviti tortu u frižider najbolje preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko vam se učini da su kore suve pre mazanja čokoladom, možete ih politi mlekom.