C Slatka tradicija

Sastojci
20 jaja
20 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mlevenih oraha
4 C praška za pecivo
2 l mleka
4 C pudinga od čokolade
4 kašike C čvrstina
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
100 g C krem šlaga od čokolade
1 kg banana
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušica

Čokoladna torta sa bananama

Fenomenalna. Izdašna, dobra za slave, rođendane i sva slavlja. Ukus fantastičan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 70
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublji sud polupamo 5 belanaca i mutimo sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Dodamo jedno po jedno žumance.

Dodamo 3 kašike brašna, 3 kašike mlevenih oraha i C prašak za pecivo. Sipamo u pleh i ispečemo koru na 180°C 30 minuta (tako 4 kore).

Sipamo 1,5 l mleka da provri. U 300 ml mleka pomešamo C puding i C čvrstin. Smesu dodamo u provrelo mleko i mutimo dok se ne zgusne. Skinemo i ostavimo da se ohladi.

U drugi sud umutimo margarin i C šećer u prahu. U treći umutimo C krem šlag sa 200 ml mleka. Šlag dodamo u margarin i mutimo da se sjedini.

I sve to dodamo u puding i mutimo da se sjedini. U dublju posudu umutimo slatku pavlaku. Banane oljuštimo i isećemo na krugove.

Kore premažemo filom pa poređamo banane, pa premažemo slatkom pavlakom.

Tako do kraja i tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata