C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja (kora)
5 jaja i 3 žumanca (fil)
250 g maslaca
250 g C šećera u prahu
300 g oraha
3 pomorandže
100 g čokolade
3 kašike C kokosovog brašna
1 C vanilin šećer
C Šlag krem sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Čokoladna torta s pomorandžom

Torta jako ukusna i jaka prava čokoladna bomba.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti 10 jaja sa 10 kašika šećera, dodati 50 g rendane čokolade, sok i koru pomorandže, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike C kokosovog brašna i 2 kašike običnog brašna.

Smesu razliti u 3 kalupa koja su prethodno obloženi pek papirom i peći na 200-220 stepeni.

Fil:
Umutiti 5 jaja i 3 žumanca sa 250 g C šećera u prahu i kuvati na pari. Na pola kuvanja dodati 50 g maslaca, 50 g rendane čokolade, sok i koru pomorandže i 1 C vanilin šećer.

Kada se fil ohladi umutiti dobro preostali maslac (200g) i dodavati kašiku po kašiku fila da se dobro sjedini.

Filovati svaku koru torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

3 pomorandže izrendati koru i ocetiditi sok i podeliti podjednako za fil i koru.
Za glazuru može C krem šlag sa ukusom čokolade ili istopiti 200 g čokolade i 2 kašike ulja.
Smesu za koru na 3 dela podeliti svaku koru posebno peći dok je ostala smesa u frižideru.
Torta deluje komplikovana, ali nije samo treba vremena da se napravi.