C Slatka tradicija

Sastojci
4 C pudinga od čokolade
1 l mleka
200 g čokolade za kuvanje
200 g šećera
1 margarin
600 g šlaga
2 čaše kisele vode
3 pakovanja keksa sa kakaom od 250 g

Naši proizvodi
Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna torta od keksa

Odlična torta za sve prilike

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Skuvati 4 pudinga u 1 litar mleka u koje ste dodali 200 g šećara i 200 g čokolade.

Kada se prohladi sjediniti sa margarinom i 100 g šlaga (ne mutiti šlag već dodati u praškastom stanju).

U drugoj činiji umutiti preostalih 500 g šlaga sa 2 čaše kisele vode (po potrebi i više).

Keks ređati 5x5 komada keksa na tacnu. Prvi red keksa potapati u mlako mleko da bi brže omekšao (samo spusti ne natapati previše).

Na keks staviti 1/3 čokoladnog fila pa 1/3 šlaga.

Zatim ređati 2 i 3 red keksa (ne umakati u mleko) i filovati kao i prvi red.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kako je ova torta baš velika, moguće je napraviti sa istom količinom namitnica, pa ja često pravim dve manje torte tako što ređam keks 3x3 i 4x4 ili dve 3x4 keksa. Te manje torte su kasnije lakše za ukrašavanje i posluživanje, a ukoliko je prilika dečiji rođendan onda imate jednu ukrašenu tortu za duvanje svećica, a drugu za nestrpljive goste (ili ukućane).