C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
1/2 šolje ulja
2 šolje jogurta
2 šolje C šećera u prahu
2 šolje brašna
2 kašike C kakaoa
2 kašičice C sode bikarbone
400 g višanja
Preliv:
100 g čokolade
10 kašika C šećera u prahu
10 kašika mleka
100 g margarina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Čokoladna torta - kolač sa višnjama

Preukusan i osvežavajuć desert!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sledeće sastojke: 1/2 šolje ulja, 2 šolje jogurta, 2 šolje C šećera u prahu, 2 šolje brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašičice C sode bikarbone.

Smesu izliti u nauljen i pobrašnjen kalup i odgore posuti višnje.

Možete jedan deo višanja posuti i tako peći patišpanj, a drugu polovinu posuti kad je patišpanj gotov. A možete i sve odjednom.

Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pripremiti preliv tako što se 100 g čokolade, 10 kašika šećera, 10 kašika mleka i 100 g margarina otopi i sačeka da proključa.

Kada patišpanj bude gotov sipati preliv preko višanja ili patišpanja sa višnjama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za meru koristiti veću šolju (za čaj) ili čašu od jogurta. U zavisnosti od tepsije i količine koju želite da dobijete. Važno je da razmera ostane ista, mera je proizvoljna.