burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Čokoladna torta - kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Patišpanj:

1/2 šolje ulja

2 šolje jogurta

2 šolje C šećera u prahu

2 šolje brašna

2 kašike C kakaoa

2 kašičice C sode bikarbone

400 g višanja

Preliv:

100 g čokolade

10 kašika C šećera u prahu

10 kašika mleka

100 g margarina

Čokoladna torta - kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Pomešati sledeće sastojke: 1/2 šolje ulja, 2 šolje jogurta, 2 šolje C šećera u prahu, 2 šolje brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašičice C sode bikarbone.

Smesu izliti u nauljen i pobrašnjen kalup i odgore posuti višnje.

Možete jedan deo višanja posuti i tako peći patišpanj, a drugu polovinu posuti kad je patišpanj gotov. A možete i sve odjednom.

Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pripremiti preliv tako što se 100 g čokolade, 10 kašika šećera, 10 kašika mleka i 100 g margarina otopi i sačeka da proključa.

Kada patišpanj bude gotov sipati preliv preko višanja ili patišpanja sa višnjama.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladna torta - kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Pomešati sledeće sastojke: 1/2 šolje ulja, 2 šolje jogurta, 2 šolje C šećera u prahu, 2 šolje brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašičice C sode bikarbone.

Smesu izliti u nauljen i pobrašnjen kalup i odgore posuti višnje.

Možete jedan deo višanja posuti i tako peći patišpanj, a drugu polovinu posuti kad je patišpanj gotov. A možete i sve odjednom.

Patišpanj peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pripremiti preliv tako što se 100 g čokolade, 10 kašika šećera, 10 kašika mleka i 100 g margarina otopi i sačeka da proključa.

Kada patišpanj bude gotov sipati preliv preko višanja ili patišpanja sa višnjama.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept