C Slatka tradicija

Sastojci
2 velike kutije piškota
Za fil:
1 C puding od karamela
1 C puding od lešnika
600 ml mleka
120 g putera ili margarina
100 g crne čokolade
100 g C šlag krema u prahu
mleko ili gazirana mineralna voda po uputstvu sa kesice
2 kesice C vanilin šećera
Za glazuru:
100 g crne čokolade
2-3 kašike ulja
Dodatno:
sok od jabuke ili voda pomešana sa rumom, za umakanje piškota
9 komada gotovih puslica od kokosa
čokoladne mrvice

Naši proizvodi
Puding karamel Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Čokoladna torta bez pečenja

Mala rođendanska torta od C pudinga i čokolade, koja se lako i brzo sprema jer ne morate da je pečete. Još je ukusnija kada se dobro prohladi i polu zamrzne.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.

Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi.

Posebno umutiti C šlag krem i pomešati sa ohlađenim filom od pudinga.

Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije.

Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.

Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.

Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.

Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.

Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.

Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.

Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.

Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata