Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta bez pečenja
Sastojci
2 velike kutije piškota
Za fil:
1 C puding od karamela
1 C puding od lešnika
600 ml mleka
120 g putera ili margarina
100 g crne čokolade
100 g C šlag krema u prahu
mleko ili gazirana mineralna voda po uputstvu sa kesice
2 kesice C vanilin šećera
Za glazuru:
100 g crne čokolade
2-3 kašike ulja
Dodatno:
sok od jabuke ili voda pomešana sa rumom, za umakanje piškota
9 komada gotovih puslica od kokosa
čokoladne mrvice
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.
Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi.
Posebno umutiti C šlag krem i pomešati sa ohlađenim filom od pudinga.
Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije.
Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.
Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.
Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.
Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.
Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.
Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.
Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.
Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs